Premiärturen!

Nu var de ett par veckor sedan vi gjorde vår premiärtur med nya husvagnen. Men jag har jobbat så mycket, att jag inte hunnit blogga ... 

Hur som helst, på Kristi Himmelsfärdshelgen drog vi till Apelviken i Varberg. Det är vår "standardcamping" när vi ska göra kortare utflykter och den som är nyfiken hittar många inlägg om Apelvikens camping här på bloggen. För oss är det en nära camping med vackert läge vid havet, bra servicehus, trevliga restauranger, fina promenadvägar - och dessutom har våra vänner säsongsplats där. 

Vi har ju skaffat oss en mindre husvagn eftersom sonen numera inte är så sugen på camping. Därför var det lite ironiskt att vi under premiärdygnet bodde alla fyra i husvagnen! Men det gick bra ändå. Så liten är faktist inte en Knaus Südwind 500 UF, och tack vare smart planlösning och mängder av fönster och takluckor så känns den väldigt rymlig. I alla fall tills man ska bädda för natten .... det är då det märks att den är mindre! Men vill man ha en smidigare vagn, måste man ge avkall på något - och vi vill "back to basics". 

Självklart finns det en del att lära sig med en ny vagn men väldigt mycket liknar lösningarna i vår gamla, så det gick rätt snabbt. Vi kunde fokusera på att vara sociala, och det har vi inte varit på superlänge. Men camping är ju riktigt bra - även i coronatid. Först träffas man utomhus och sedan går var och en hem till sitt. Vi hade även bokat frukost med Melodikryss på en av campingens restauranger och det var trevligt när lördagen inleddes med iskallt regn. 

Förra våren jobbade Apelviken hårt för att coronaanpassa sin verksamhet och alla anpassningar fanns såklart kvar och det känns tryggt. 

Vår familj är i en brytningstid med ungdomar som ska sommarjobba eller vara på läger och vi har därför inte så många campingplaner inför sommaren. Men vi har bokat ytterligare en tur till Apelviken, några dagar på Ragneruds camping i Dalsland och en tripp till Eksjö i Småland. Men jag hoppas vi kommer iväg lite mer ... 
Kommentarer