Säsongspremiär i virusvår

I helgen drog vi igång campingsäsongen 2020! Den här underliga virusvåren har verkligen inte inbjudit till roligheter och jag var väldigt tveksam till att åka ut med husvagnen. Jag vet att camping är en av få aktiviteter som funkar enligt myndigheternas rekommendationer, men det kändes ändå inte riktigt rätt. Jag vet ju hur svårt det kan vara att hålla distans i servicehus, små butiker och populära restauranger ...

Men det blev en jättebra helg! Vädret hjälpte såklart till, allting blir enklare när det inte regnar. Jag blev också imponerad av hur Apelvikens camping (apelviken.se) hanterar coronasituationen.

Vi lyckades få en plats med egen vattenkran/avlopp och därmed blev det enklare att fixa disken i husvagnen. Det blir ju ett evigt bärande av vatten annars ... Men en bra åtgärd är att campingen håller på att bygga ett par nya diskstationer utomhus - dessa kommer att behövas till sommaren. Vi använde servicehusen för att duscha och där var det aldrig några problem att hålla avstånd. Flertalet av campinggästerna respekterade de skyltar och påminnelser som campingen satt upp på strategiska platser.

För att minska kontaktytorna har man på Apelviken låst upp servicehusen och öppnat duscharna för gratis varmvatten, inga nyckelkort krävs. Dessutom märkte vi att servicehusen städas oftare. Snyggt jobbat!

Apelviken är en stor camping med många gäster och ett späckat aktivitetsprogram. Självklart går det inte att genomföra alla planerade aktiviteter men en hel del går att "ställa om". Exempelvis arrangerades i helgen ett löparlopp med "fri start" under flera timmar, istället för samlad start och målgång. Löpningen fick ske på eget ansvar med prisutdelning i aktivitetskiosken. Vi åt aldrig på restaurangen, men jag såg att de flyttat isär borden och satt upp en del glasskärmar. Man erbjuder även take-away till reducerat pris och det nappade vi på.

Om alla campingägare tänker till inför sommaren, så kan det bli en fin campingsäsong - utan risk för smittspridning. Men viktigast av allt är såklart att alla campare tar sitt personliga ansvar; stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna ofta, nys i armvecket, håll avstånd till dina medcampare. Och kuska inte land och rike runt!

PS. För den som läst tidigare inlägg och undrar om vi har bytt ut vår kära Cabby mot en mindre husvagn eller en "plåtis", så är svaret nej. Vi har inte hittat något värdigt alternativ till rimlig penning.

Kommentarer