First Camp Röstånga-Söderåsen

Vi campade i Röstånga 2014 men sedan dess har campingen har bytt ägare. Då var Röstånga camping & bad en familjeägd camping, som sedan blev medlem i gruppen Nordic Camping & Resort. Förra året slogs Nordic Camping ihop med campingkedjan First Camp och numera heter campingen First Camp Röstånga-Söderåsen.

First Camp Röstånga-Söderåsen är en stor camping med flera olika campingområden. Den här gången bodde vi på det område som ligger närmast reception och poolområdet. Tyvärr blev det inte så mycket bad som vi hoppats på eftersom vädret inte riktigt var på vår sida. Dessutom var vattnet kallt! Några dopp blev det ändå och vid fint väder är just poolen en av den här campingens stora fördelar. Men den främsta anledningen till att vi återvände till Röstånga är att campingen ligger mitt på Söderåsen, nära "entréerna" till Söderåsens nationalpark. Naturen är helt enkelt fantastisk och i nationalparken finns många olika vandringsleder att välja mellan.

När det gäller campingen blev vi mest besvikna den här gången. Den familjära känslan är borta och personalen har dålig koll på vad som gäller. Till exempel fick vi och våra campinggrannar helt olika besked kring det fiskekort som krävs för att få fiska i dammen på campingen. Men det värsta var att ingen berättade att det var problem med vattnet i Röstånga. Självklart kan inte campingen lastas för en läcka på färskvattennätet, men att inte informera om att vattnet skulle kokas innan användning - det är faktiskt tjänstefel! Det här fick jag veta senare, när jag var på ICA och handlade. Men eftersom ingen sagt något till oss vid incheckningen, så hade vi redan fyllt upp husvagnen med otjänligt vatten.

Som du säkert anar kommer vi inte att bo på First Campg Råstånga-Söderåsen igen. När något har börjat strula är det lätt att bara se det fula; det slitna servicehuset, de trist utslängda stationerna för pantflaskor och minigolfbanan som Gud glömde. Då hjälper inte aktiviteter som yoga, musikquiz och barnklubb eller att det finns nyare servicehus längre bort på området. För att nyansera vårt negativa intryck, så kan du även läsa de gamla inläggen från vårt förra besök.

Coronaläget då, hur kändes det? Eftersom campingen inte var fullbelagd var det inga problem att hålla avstånd. Det blev helt enkelt inga köer vid toaletter och duschar. Vi använde vår egen spis och diskade utanför "rusningstrafik". Städningen av servicehusen var okej, fast ofta saknades tvål på toaletterna. Här och var fanns flaskor med handsprit utplacerade.

Campingområdet som ligger närmast receptionen. 


Det övre campingområdet. 

Poolområde med vattenrutschkana.

En av flera bra lekplatser. 

På campingen finns en sjö/damm, där man kan fiska. Fiskekort krävs!

Kommentarer