Semesterstart på Isaberg

Vi startade semesterns första campingsväng med fyra nätter på Isaberg Mountain Resort. En helt fantastisk anläggning! Visserligen väldigt tillrättalagd, men fin ändå.

Vi åkte främst hit för att testa den nyöppnade sommarrodeln. Och vi blev inte besvikna! Det är en riktigt häftig bana, nästan lite Lisebergskänsla. Annars förknippar nog de flesta Isaberg med mountainbike. Vi hade bokat cyklar för pappan och storebror men även jag tog chansen att testa. Ingen av oss har någon vidare vana att cykla i skogen men här finns cykelleder för alla nivåer. De lättaste lederna var perfekta för mig och jag njöt verkligen av att susa fram bland rötter och blåbärsris.

Något annat kul var höghöjdsbanan. Iförda sele, hjälm och handskar tillbringade storebror och jag dryga två timmar med att klättra, svinga och "zippa" fram mellan trädtopparna. Även detta var premiär för oss - men garanterat inte sista gången. Höghöjdsbanan på Isaberg är välbyggd och varierad och innehåller flera leder i olika svårighetsgrad. Vi har den svarta kvar ... Man startar sitt klätterpass med en genomgång tillsammans med guide och sedan finns flera guider kvar på marken, för att hjälpa till om något strular.

Förutom allt som vi prövade på finns en riktigt fin äventyrsgolfbana, en hinderbana för kondition- och styrketräning, möjlighet till segwayturer, ett bollområde, vandringsleder, orientering, en fantasifull lekplats och en trevlig badplats. Vandring, lekplats och bad är gratis men för övrigt kan du spendera hur mycket pengar som helst på Isaberg. Det är inga billiga aktiviteter - men jag tycker ändå att vi fick mycket för pengarna. Tänk på att boka en del i förväg, höghöjdsbanan var fullbokad i flera dagar när vi var där.

Förutom att locka äventyrslystna semesterfirare så erbjuder Isaberg konferensmöjligheter och lägerskolor. I huvudbyggnaden finns en finare restaurang och en liten butik.

Campingen är långsmal med tre rader av nästan identiska campingtomter. En rätt trist camping helt enkelt, men man åker inte hit för att hänga vid husvagnen. Däremot finns ett helt nytt servicehus och det är ju trevlig när man behöver duscha ofta!

Eftersom vi numera campar med hund, uppskattade vi att det fanns gott om fina hundpromenader i närheten. En del promenader blev äventyrligare än andra - när vi tog toppturen behövde man ett rep för att ta sig upp. Men vi flanerade också runt i blåbärsskogen och plockade bär till morgonsmoothien.

Man kan åka till Isaberg även på vintern och då är det skidåkning som gäller. Campingen är placerad precis nedanför liftarna.

Incheckningen till campingen är lite knasig. När man tagit av från vägen så ligger campingen direkt till vänster - men man måste ändå köra bort till huvudreceptionen för att checka in. Detsamma gäller vid utcheckning. Detta skapar onödig trafik och osmidiga möten mellan campingfordon - mitt bland folk som går och cyklar. Något annat som är lite trist är att trafikbullret från väg 26 aldrig tystnar. Det stör inte när adrenalinet pumpar i kroppen men under lugna hundpromenader är det en helt annan sak. Eller när det är dags att sova ...


På väg upp i rodelbanan!


MTB för alla - även för en gröngöling.


Höghöjdsbanan bjuder på kill i magen.


Med fokus på höghöjdsbanans hinder glömde jag bort att jag är lite höjdrädd.


En fin badplats där man även kan hyra kanot, SUP och båtar.


Vandringleden "toppturen" börjar med en smärre bergsbestigning ...


Men på toppen belönas man med en riktigt fin utsikt över skidbackarna och samhället Hestra.


Campingen består av identiska tomter sida vid sida.

Kommentarer