Sudersand strandcamping

Jag tar mig friheten att tidsmässigt hoppa lite hit och dit när jag bloggar om årets sommarturné med husvagnen.

I själva verket är vi just nu på väg hem till västkusten men jag tänker berätta om Sudersands strandcamping på Fårö. En riktigt bra camping med ett fantastiskt läge precis bakom sanddynorna. Vi bodde här även förra gången vi var på Gotland. Då var det försäsong, nu är det superduper-högsäsong och det märktes tyvärr på toa- och duschköerna. Servicehuset är riktigt fint och välskött  men kapaciteten räcker inte när campingen är fullbelagd. När det gäller campingtomterna känns de överlag rymliga men vi var ändå nöjda över vår extra stor strandtomt. Den låg i ena hörnet och vi hade nära ut i skogen för rastning av hunden.

När det är sol och varmt kan Sudersand vara det närmsta en charter till Medelhavet du kan komma. Stranden är 2,5 kilometer lång och det finns många restauranger med bra häng nära campingen. I år är badvattnet varmt vilket ökar risken för läskiga alger men vi klarade oss och har badat massor! Speciellt sköna har morgondoppen varit.

Sudersands strandcamping tillhör en större semesterby, Sudersand Resort. Ytterligare en camping, flera varianter av stugbyar, hotell, vandrarhem och ett center med pool, lekplats, äventyrsgolf, bageri/restaurang ingår också.

Även om vi badat mycket så är vi inte sådana som stannar på campingen hela dagarna. Givetvis gjorde vi en hel del utflykter runt om på Fårö och norra Gotland. Fårö är faktiskt bland de vackraste platserna jag besökt ... men mer om utflykter i ett annat inlägg.

Vi har besökt Sudersand strandcamping tidigare, det kan du läsa om i den här länken.

Kommentarer