Marknad i Stege

Stege är centralorten på Mön och vi har gjort två utflykter dit. Först åkte vi på en söndag och då var det mesta stängt. Men ett fantastiskt galleri, Lizas, hade öppet och där beundrade vi vackra tavlor. Hade gärna köpt en eller två ...

När vi åkte in till Stege andra gången var det betydligt mer fart. Det var nämligen marknad! En riktigt trevlig sådan. Huvudgatan var avstängd för trafik och de flesta affärer hade sina egna marknadsstånd ute på gatan. Dessutom ställde många hantverkare ut och däremellan var det privatpersoner som hade loppisbord.

På torget var det musikunderhållning och det fanns karuseller och ett litet pariserhjul. Till och med en positivhalare såg vi!

Naturligtvis var det mycket folk men inte FÖR mycket. Jag shoppade en mjölkkanna av en lokal keramiker och en klänning. Och som svenskar fascineras vi ju av att man kan sälja vin i ett marknadsstånd.

För övrigt är Stege en mysig stad med gamla tegelbyggnader och nyare hus om vartannat. Många restauranger och caféer finns det också. Självklart åt vi wienerbröd med choklad på :-D

Kommentarer