Djurparksbesök

Och vart var vi på väg när vi stannade för lunch i Ulricehamn ...? Jo, vi var på väg till Kolmården. Vi gjorde en repris på förra årets sensommarutflykt eftersom Kolmården just nu passar bra som gemensam familjeaktivitet för oss. Och vi är lika nöjda med djurparken den här gången och ungefär lika ljummet inställda till campingplatsen First Camp Kolmården. Visst, det var eftersäsong men det fina vädret lockade många campinggäster. Då är det trist att butiken packar ihop och att allting är stängt. Dessutom var det ganska skräpigt runt om på campingen.

Kolmårdens djurpark är fantastisk och även om det nya Bamselandet inte föll oss i smaken finns det säkert många som ser det som ett tillskott. Vi är framför allt intresserade av djuren och fascinerades bland annat av delfinerna, linbanan över savannen och fågeluppvisningen. Fåglarna missade vi förra gången men det är verkligen en spektakulär uppvisning där publiken kan känna suset av fåglarnas vingar precis ovanför huvudet.

Jag har en kluven inställning till att hålla djur i parker och tänker mycket på hur djuren mår. Men jag gillar att man på Kolmården är noga med att berätta hur djuren sköts och att lyfta djurparkernas roll i att bevara hotade djurarter. Överallt påminns vi om människans ansvar för att förbättra villkoren för djur och natur - eftersom vi förstört och fortfarande förstör så mycket!


Kommentarer