Böcker med campingtema

Jag gillar att läsa på semestern så idag blir det boktips på bloggen. Här kommer ett inlägg om böcker som innehåller camping. Jag tänker mig ingen ordning alls, det blir några böcker för barn och några för vuxna med camping som gemensam nämnare. En del har jag läst själv, andra inte. Nu kör vi!

Camping & kurragömma av Marin Salto. Äntligen sommarlov! Rosita väntar och väntar på att Emma ska hälsa på. Varje år leker de kurragömma och både Rosita och Emma är superbra på att gömma sig. Men i år är det någon som är ännu bättre. Nästan för bra för att vara sann ...

Campingmysteriet av Martin Widmark. Vad händer på campingplatsen egentligen? Saker försvinner spårlöst och grannarna uppför sig mystiskt. Och när campingägaren en morgon vrålar rätt ut över sin kräftbur, inser Lasse och Maja att det är slut på tältsemestern. Dags för deras artonde fall ...

Pettson tältar av Sven Nordqvist. Pettson och Findus tältar, grillar aborre och har det väldigt mysigt. Men så blir de väckta av ... grannen Gustavsson!

Maj-Britt, Mars-Britt och husvagnen av Anne Holt. En morgon upptäcker Maj-Britt att en ny flicka flyttat in i grannens trädgård - i en husvagn! Hon heter Mars-Britt och är Maj-Britts raka motsats. Medan Maj-Britt är mörk, försiktig och har lätt för att rodna, är Mars-Britt blond, äventyrslusten och väldigt påhittig. Maj-Britt gillar varken opålitliga hundar eller dumma pojkar, men Mars-Britt kan handskas med bägge delarna. Hon klarar nästan vad som helst!

Matilda tältar av Kirsten Boie. Den andra, fristående boken om Matilda. Hon ska tälta tillsammans med Katrin och några kompisar i Katrins trädgård. Några killar från klassen sätter upp sitt tält i trädgården bredvid.

Campingkärlek av Pamela Jaskoviak. Anette och Urban bestämmer sig för att campa en vecka tillsammans med Anettes syster Eva-Lena och hennes man Per. Anette har alltid varit avundsjuk på sin syster. När de var unga raggade Eva-Lena upp en kille som Anette var kär i, något Anette aldrig kommit över.

Himmelstrand av John Ajvide Lindqvist. Det ser ut att bli en fin dag på Saluddens camping. Himlen är djupblå och gräset underbart grönt. Ändå är någonting helt fel. Igår var allt som vanligt; glada röster, osande grillar, mygg och vin i plastglas. Men nu är allt försvunnet. Campingen, sjön, till och med solen är borta. Det enda som finns är det oändliga gräsfältet, fyra bilar med husvagnar, åtta vuxna, två barn, en hund och en katt.

Axel och Julia tältar av Mats Wahl. När pappa visar Axel och Julia sitt gamla tält blir de genast nyfikna. Kan man sova i det? Får vi det? Får man äta och dricka i tältet. Julia bestämmer sig direkt för att sova i tältet. Axel vill också men är lite tveksam.

Campingäventyret av Elin Ferner. Olyckskorpen ger sig ut i naturen för att campa. Han stöter på flera små missöden men är fast besluten att sova utomhus. Samtidigt åker Post-Pelle omkring och delar ut post i staden, han är lite deppig och önskar att han vore en riktig hjälte i stället för en postbil.

Mat för litet kök : husvagn, båt och stuga av Jon Hansson. Mat som lagas i det lilla köket ska vara god, snabblagad och enkel! Jon Hansson, matskribent i Aftonbladet, bjuder här på härliga rätter för fest och vardag, grillat, picknickmat, frunchmat och desserter. Allt tillagat med endast ett par spisplattor, en utegrill och kökets enklaste basredskap.

Och så finns ju mina egna böcker om Tage på camping ...

Kommentarer

  1. Fina tips! Jag har läst Himmelstrand och den är ju lite speciell dock... så vill man INTE att det ska bli när man campar...huh!

    SvaraRadera
  2. Ärligt talat så är alla John Ajvide Lindqvists böcker lite för läskiga för mig ...

    SvaraRadera

Skicka en kommentar