En av våra bästa snabbrätter, både i husvagnen och hemma, är Laxpasta. Receptet har jag fått från våra husvagnskompisar. I deras familj använder de gravad lax i rätten, men vi föredrar ugnsbakad lax. Och i ärlighetens namn väljer kidsen att äta laxen och pastan var för sig, utan sås!
Laxpasta, 4 portioner
3-4 laxfiléer
1 burk lättcremefraiche
1 citron
1 dillruska eller frusen dill
salt, peppar - gärna citronpeppar
pasta
Salta och peppra laxfiléerna och stek dem i ugnen. Eftersom det är svårt att ange exakta tider och grader för gasolugnen får jag säga ca 10 minuter i vanlig ugn på 175-200 grader. Koka pastan. Pressa citronen och blanda citronsaften med cremefraiche i en kastrull. Salta och peppra efter smak och värm såsen. När pastan och laxen är klara, bryt laxen i bitar och blanda med pastan. Häll över såsen och strö rikligt med dill över och rör om. Dags att äta!
Laxpasta, 4 portioner
3-4 laxfiléer
1 burk lättcremefraiche
1 citron
1 dillruska eller frusen dill
salt, peppar - gärna citronpeppar
pasta
Salta och peppra laxfiléerna och stek dem i ugnen. Eftersom det är svårt att ange exakta tider och grader för gasolugnen får jag säga ca 10 minuter i vanlig ugn på 175-200 grader. Koka pastan. Pressa citronen och blanda citronsaften med cremefraiche i en kastrull. Salta och peppra efter smak och värm såsen. När pastan och laxen är klara, bryt laxen i bitar och blanda med pastan. Häll över såsen och strö rikligt med dill över och rör om. Dags att äta!
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhgpq315d0VetN5WIR8zvhev1tmz_rHsjEOMay0jFrVEsB1l31GJDEwlhI7HZipGvBkuIOjFF8A0BblX0FIByBp_zRHZul6BKCj6t1oZ-tE2obb5eGpPvMTu1FgOqdI4VA6KvOaeD4vc44/s320/laxpasta.jpg)
Kommentarer
Skicka en kommentar