Ett besök i Klässbol

Utflykten till Klässbols linneväveri blev faktiskt en tripp som gillades av hela familjen. Även om själva väveriet och alla vackra textilier mest tilltalade mig så fanns det annat att göra i just Klässbol. Efter att vi tittat runt bland dukar, handdukar och kläder gick vi till KaffeKvarnen som ligger fint vid en liten fors alldeles nära väveriet. Där blev det gofika och kaffe ur kopparkittel. Storebror kunde imponerat konstatera att självaste kungen varit där och fikat för några år sedan.

Sedan hittade vi även en loppis och det är något som storebror också är väldigt förtjust i. Även resten av familjen kan väl tycka att det är skoj - om det är en bra loppis förstås. Och det var det här! Ordning och reda bland prylarna och inte en massa halvtrasigt skräp som det faktiskt kan finnas på en del loppisar. Så vi fyndade, både storebror och jag.

Blev det några fynd på linneväveriet då? Fynd och fynd - hantverk kostar och det med rätta. Hade jag haft en tjockare plånbok skulle jag köpt en stor linneduk till köksbordet hemma, men jag satsade på en grytlapp till husvagnen istället ;-) Plus en linneklänning till mig själv!

Vi kan verkligen rekommendera ett besök i Klässbol om man har vägarna förbi västra Värmland.Kommentarer

  1. Välkomna till oss på Klässbols Konfektyr nästa gång, här kan man köpa busfärsk, handgjord konfekt eller göra sin egen godisklubba! Kika in på vår Facebook-sida!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar