onsdag 19 juli 2017

Spaghetti med krämig kesellapesto

Häromdagen testade jag en maträtt ur Arlas senaste recepthäfte: en krämig pastarätt med kesellapesto. Supergott, tyckte maken och jag, medan barnen åt köttbullar ;-) 

I originalreceptet använder man osten Svecia, men jag tog parmesan istället. Du behöver en stavmixer i husvagnen men för övrigt är detta en väldigt snabblagad, smarrig och grön måltid. 

400 g spaghetti 

2 krukor färsk basilika
50 g pinjenötter
1 vitlöksklyfta
100 gram riven parmesan 
250 gram Kesella kvarg 
salt 
svartpeppar 

Bryt av basilikabladen. Mixa ingredienserna till peston väl. Spar lite ost, pinjenötter och basilika till servering. Smaka av med salt och peppar. Koka spaghettin. Blanda spaghetti och pesto. Toppa med extra basilika och ost. Servera genast.

Bilden nedan är INTE från min uppläggning, utan från Arlas receptsamling ;-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar