Besök Bjärehalvön!

 Bjärehalvön är halvön i nordvästra Skåne, mellan Laholmsbukten och Skälderviken. Största delen av Bjärehalvön tillhör Båstads kommun men sydligaste delen ligger i Ängelholm. Vi har tillbringat mycket tid i trakterna kring Ängelholm, eftersom makens föräldrar bodde där förut. På väg söderut har vi alltid kört förbi Bjärehalvön, men på Kristi Himmelsfärdshelgen blev det äntligen ändring på det! Jag kan verkligen rekommendera ett besök i området, vi hann med en del men vi ska dit igen - där finns massor att se och uppleva. 

Norrviken är berömt för sina trädgårdar i olika stilar, skapade av Rudolf Abelin redan i början av 1900-talet. Där finns härliga promenadvägar och små stigar bland träd, buskar och blommor. Vid vårt besök såg vi även påfåglar och fiskar. Här och var kan man sitta ner på en bänk och bara njuta. Det finns både restaurang och café, vi tog en gofika med chokladtårta och rabarberpaj. Hunden får följa med in i trädgården (kopplad såklart) och kan vara med på uteserveringen. Entréavgiften är 150 kronor för vuxna, gratis för barn - vi gillade Norrviken och tyckte att besöket var värt sin slant. 

Ett gratis nöje är att vandra i naturreservatet Hovs Hallar. Där får du uppleva en dramatisk natur med höga klippor och skummande hav. Inte undra på att filmskapare som Ingmar Bergman och Jan Troell valt den här platsen till några av sina filmer. För den som ska vandra krävs bra skor och viss kondition - det är stora höjdskillnader i området. Vår familj tog en rejäl runda med lunchen i ryggan. 

Efter Hovs Hallar körde vi en sväng genom Torekov. Vid det laget var vi trötta och orkade bara med en fika på Rapps konditori - men det rekommederar vi gärna. Uteserveringen vid "Fabriken Torekov" kan inte kallas charmig, men Rapps erbjuder toppenfika och härligt bemötande! 

Norrviken: blommande näsduksträd.


Norrviken: fika med utsikt.


Norrviken: hela familjen gillade besöket.

Hovs Hallar: klippor och hav.


Hovs Hallar: fantastisk utsikt. 

Hovs Hallar: bitvis krävande vandring.


Hovs Hallar: höga klippor och brusande hav.


Om du är sugen på att besöka Bjärehalvön så kan du läsa mer på sajten Upplev Bjäre och hos Båstads turistinformation. 

Kommentarer

  1. Åh, jag älskar också Bjärehalvön! Hovs hallar är helt fantastiska och passar bra både för kortare promenad och längre vandring. Vi campade på Torekovs camping som är en jättemysig camping precis vid stranden - kan verkligen rekommenderas. Norrviken har jag dock aldrig besökt men det får bli nästa gång vi kommer till Bjärehalvön.
    Tack för fina tips och trevlig läsning!
    Många hälsningar
    Husvagnsprinsessan

    SvaraRadera

Skicka en kommentar