When in Lund

Under våra dagar i Röstånga gjorde vi en utflykt till Lund. Vi har varit där förr, både när barnen var små och när jag varit där på jobb. Lund är en underbar stad, både mysig och vacker. Domkyrkan och alla byggnader som tillhör universitetet är stora och ståtliga, samtidigt finns det trånga gator där rosorna klättrar på låga bostadshus. Restauranger och caféer finns det såklart gott om. Och cyklister! "Alla" cyklar i Lund, känns det som.

Jag älskar boklådor och finns det en bokhandel där vi är, så blir det alltid ett besök. Man kan aldrig få för mycket av böcker, pennor och anteckningsblock! Akademibokhandeln vid Stortorget är en stor butik - välsorterad och med trevlig personal. Vi hittade även en bra butik för fiskeprylar, där sonen stannade en stund. Lunch åt vi på restaurangen Ved, toppengoda pizzor och bra uteservering där hunden fick vara med.

Botaniska trädgården i Lund är en skön plats att beundra vackra växter, promenera eller bara för att hänga. Det finns ett café med smaskiga bakverk, men det finns även gott om bord och bänkar runt om i parken, där man kan ta sin egen fika. Vi körde en kombination med egen kaffetermos och köpta kakor från cafét.

En trevlig dag i Lund, helt enkelt!

Domkyrkan i Lund.

Botaniska trädgården. Kommentarer