Filmbyn Småland

Detta inlägg är ett samarbete med Filmbyn Småland men åsikterna och tankarna är mina egna.

Dottern och jag har varit på en egen resa - utan husvagnen. Vi har besökt ett trevligt utflyktsmål som jag vill tipsa om.

Vi har varit på Filmbyn Småland, som ligger i Mariannelund. Man kan säga att det är ett museum där fokus ligger på Astrid Lindgrens filmatiserade berättelser. Som besökerar får vi kliva in i studiomiljöer från Emil i Lönneberga, Saltkråkan och Pippi Långstrump. Vi får också se originalkostymer och gamla foton från inspelningsplatserna. 

Det finns även en interaktiv avdelning där vi själva får kliva in hos Emil och spela in en film och sjunga karaoke i ett inspelningsbås. Tyvärr var det digitala helvetesgapet trasigt vid vårt besök, annars hade det varit kul att hoppa över avgrunden. 

Det finns en liten presentbutik och en restaurang som serverar lunch; flera olika rätter med köttbullar, matiga mackor, soppa och pannkakor. Samt gofika och glass! Vår mat var god, vällagad och kom i rikliga portioner. 

Utanför huvudbyggnaden finns en "upplevelseskogen" med hinderbana, grillplats, konstverk och kulisser där man själv kan spela in en film. Du hittar även en karta till inspelningsplatser i närområdet, exempelvis Bullerbyn och Katthult. 

Vi blev inbjudna till Filmbyn Småland och tillbringade ett par riktigt trevliga timmar där. Annars är entrépriset för vuxna 175 kronor och barn (3-15 år) 150 kronor. Bor du i närheten av Mariannelund, är priset för årskort fördelaktigt.

Det finns massor att göra i dessa trakter och vill du hitta fler utflyktsmål så klicka på etiketten "Småland" här nedan. Vill du bo på camping så trivs vi alltid väldigt bra på Eksjö camping & konferens

Här följer bilder och filmer som skildrar vårt besök på Filmbyn Småland ...Filmbyn Småland

Inspelningsmiljö

Filmaffischer

Frågesport

Rumpnisse

Hinderbana

Kommentarer