Däckproblem

På väg mellan Isaberg och Älmhult var vi med om en oväntad och otrevlig händelse - däckproblem! Vi hade stannat för att tanka när maken upptäckte en stor bubbla på husvagnens ena däck. Eftersom vi aldrig sett något liknande på något av våra fordon, ringde vi "vår" husvagnsförsäljare för att fråga om råd. Svaret vi fick var: Ta er till närmsta däckverkstad och be en bön att det inte smäller på vägen!

Med tusen fjärilar i magen körde vi mot Värnamo, där det faktiskt finns ganska många däckverkstäder. Jag ringde runt men tyvärr hade flera verkstäder stängt tidigare för att det var en fredag eller så var det helt enkelt semesterstängt. När jag till slut fick ett däckproffs i luren, visade det sig att däcken till vår husvagn är av en ovanlig dimension - inget som fanns på hyllan alltså.

På vinst och förlust körde vi till Gummidepån i Värnamo. Vi visste att de hade lunchstängt men skulle öppna igen på eftermiddagen. Även där fick vi höra att vår däcksdimension är ovanlig, fast kanske kunde man hjälpa oss med en tillfällig lösning. Men efter en sökning i registret hittade reparatören faktiskt ett däck av rätt dimension på lagret. Snacka om halleluja-moment! Desstom kunde han hjälpa oss direkt, "ni måste ju komma vidare på er semester". Han kollade även upp det andra däcket och kunde konstatera att det inte var slitet alls. I efterhand har vi förstått att däcket som gick sönder är mycket mer solutsatt när husvagnen står parkerad på hemmaplan. Vi måste alltså fixa ett solskydd till den sidan av vagnen.

Vi hade mycket tur den dagen ... Vi är tacksamma att däcket inte small på motorvägen. Glada att Gummidepån i Värnamo hade rätt däck hemma. Och superimponerade av den snabba servicen. Tusen tack!!!

Kommentarer