Säsongspremiär på Kinnekulle

Äntligen var det vår tur att premiärcampa! Det är en sen premiär i år men våren har varit väldigt kall och vi har inte haft tid att fixa med husvagnen. Jag skrev exakt samma sak i ett inlägg förra våren men då premiärcampade vi i början av maj i alla fall ...

I år gick premiärturen till Hällekis och Kinnekulle camping & stugby, dit vi hade sällskap av en annan familj i husvagn. Helgen blev fantastisk! Fint väder, korta och längre utflykter och grillkvällar - det vill säga, allt man kan önska sig av en campinghelg. Och jag vågar faktiskt påstå att Kinnekulle om våren är bland det vackraste du kan uppleva. Ett blommande landskap med bokskogar, doft av ramslök, fågelsång i massor och en ständig närvaro av Vänern. Du kan ta dig runt på fina vägar för både bil och cykel, vandra i fantastiska naturreservat och klättra upp på fina utkiksplatser. Dessutom finns det många mysiga caféer med supergod fika ...

Från campingen kan du gå till naturreservatet Munkängarna som är ett parkliknande skogsområde med bekväma stigar för fötter och hjul. Nu i maj bildar lövträden ett ljusgrönt tak och marken är täckt av ramslök och sippor i både vitt och gult. Den här promenaden tog vi första dagen och vi avslutade minivandringen med fantastiska bullar och chokladtårtor på Hellekis säteri. Från Munkängarna kan du gå vidare till det stora kalkstensbrottet på Kinnekulle, "Götenes lilla Grand Canyon" men för oss blev det för långt så vi valde istället att stanna till där dagen efter.

På vår andra utflyktsdag tog vi bilen till Lasses grotta i Husaby. I stort sätt är det ett hål i berget där Lars Eriksson och hans fru Inga levde under slutet av 1800-talet. Lasse sägs ha varit en excentrisk man som inte ville rätta sig efter traktens grevar, utan istället valde ett enkelt liv i skogen. Vad hans fru Inga egentligen ville förtäljer inte den här historien ... Efter grottan blev det fika på Café på Klostret - återigen gudomliga bullar och chokladtårtor! På hemvägen kikade vi på kalkstensbrottet - en mäktig vy!

Vi har varit på Kinnekulle camping & stugby förr och senaste gången var faktiskt i somras. Ett inlägg om campingplatsen hittar du här och mina inlägg om utflykter och andra aktiviteter hittar du under etiketten Västergötland.


Vandring bland ramslök i naturreservatet Munkängen.
Familjebild vid källan i Munkängarna.
Grillarna användes flitigt såklart!
Och till kvällsmaten dukade vi långbord.

Sugen på att bo i Lasses grotta?!

Fika på Café på Klostret. Många cyklister stannade till och tog lunch där.
Kalkstensbrottet, Götenes lilla Grand Canyon.
Att cykla genom en lövsal ...
Dimmig morgon vid Vänern. Fyren står vid infarten till campingens lilla hamn.
Campingfamiljen har numera utökats med mellanpudeln Billy!

Kommentarer