God, enkel och snabb. Så ska maten på semestern vara! Här kommer ett recept på Thairäkor som är hämtat ur en av alla mina kokböcker: Bekväm mat. Jag har ingen fin bild på den här maträtten men tänk röd räkgryta ... Jag vill inte fräsa curry inne i husvagnen eftersom jag tycker att lukten "sätter sig". Vi använder en kokplatta på el när vi ska steka något som osar mycket.
Thairäkor, 4 personer
300-400 gram rensade räkor (ca 1 kg orensade)
2 paprikor
ca 25 gram smör eller margarin
1,5 tsk curry
1-2 pressade vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater, ca 400 gram
2 msk chilisås
1 dl grädde
salt, svartpeppar
hackad persilja
1. Strimla paprikan.
2. Smält smöret i pannan. Tillsätt curry, vitlök och paprikastrimlor. Låt alltsammans fräsa några minuter under omrörning.
3. Tillsätt krossade tomater och chilisås. Låt såsen koka på svag värme några minuter.
4. Häll i grädde och smaka av med salt och peppar.
5. Tillsätt räkorna och låt rätten bli varm men ej koka.
6. Toppa med persilja och servera med kokt ris.
Thairäkor, 4 personer
300-400 gram rensade räkor (ca 1 kg orensade)
2 paprikor
ca 25 gram smör eller margarin
1,5 tsk curry
1-2 pressade vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater, ca 400 gram
2 msk chilisås
1 dl grädde
salt, svartpeppar
hackad persilja
1. Strimla paprikan.
2. Smält smöret i pannan. Tillsätt curry, vitlök och paprikastrimlor. Låt alltsammans fräsa några minuter under omrörning.
3. Tillsätt krossade tomater och chilisås. Låt såsen koka på svag värme några minuter.
4. Häll i grädde och smaka av med salt och peppar.
5. Tillsätt räkorna och låt rätten bli varm men ej koka.
6. Toppa med persilja och servera med kokt ris.
Kommentarer
Skicka en kommentar