Thairäkor

God, enkel och snabb. Så ska maten på semestern vara! Här kommer ett recept på Thairäkor som är hämtat ur en av alla mina kokböcker: Bekväm mat. Jag har ingen fin bild på den här maträtten men tänk röd räkgryta ... Jag vill inte fräsa curry inne i husvagnen eftersom jag tycker att lukten "sätter sig". Vi använder en kokplatta på el när vi ska steka något som osar mycket.

Thairäkor, 4 personer

300-400 gram rensade räkor (ca 1 kg orensade)
2 paprikor
ca 25 gram smör eller margarin
1,5 tsk curry
1-2 pressade vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater, ca 400 gram
2 msk chilisås
1 dl grädde
salt, svartpeppar
hackad persilja

1. Strimla paprikan.
2. Smält smöret i pannan. Tillsätt curry, vitlök och paprikastrimlor. Låt alltsammans fräsa några minuter under omrörning.
3. Tillsätt krossade tomater och chilisås. Låt såsen koka på svag värme några minuter.
4. Häll i grädde och smaka av med salt och peppar.
5. Tillsätt räkorna och låt rätten bli varm men ej koka.
6. Toppa med persilja och servera med kokt ris.

Kommentarer