Swecamp Bomstadbaden

När vi bestämde oss för att åka till Karlstad hade vi inte siktat in oss på någon speciell camping. Jag surfade runt och läste om några olika och till slut fastnade vi för Swecamp Bomstadbaden. Det är en ganska stor camping men hälften av platserna är för säsongsboende. Och jag har aldrig sett så vidlyftiga säsongsplatser, både två och tre verandor efter varandra ...

Bomstadbaden ligger vid en riktigt stor sandstrand där det finns solstolar och trampbåtar att hyra. Det är lite "Mallis-känsla" över det hela, vilket förstärks av restaurangen som ligger direkt i anslutning till stranden. 

I receptionen finns en butik med bra utbud så det är inga problem om kylen är tom när du anländer. Personalen är trevlig och jag känner mig väldigt väl bemött. Den värmländska dialekten hjälper också till ;-) Vi blir lotsade till vår plats av en man på cykel, vilket är tacksamt då campingen är ganska trång. Vi får placera husvagnen hur vi vill på vår plats och även om det är sympatiskt, kanske det inte är så bra? Det blir nämligen väldigt rörigt på de rörliga platserna. Och trångt! Man kan aldrig veta hur det ser ut runtom när man varit borta från campingen en dag. Finns det plats för bilen eller ej? 

Det finns flera servicehus på campingen och det som ligger närmast oss är helt nytt. Eller nyrenoverat. Vid vårt besök är campingen fullbelagd och det blir ofta köer till toa och duschar. Städningen fungerar ändå helt okej. 

Som du ser på bilderna är det mycket träd på området och det tycker jag om, även om en del platser blir ganska mörka. 

Om man söker lata dagar vid Vänerstrand kan Bomstadbaden vara ett alternativ. Men inte för oss. Vi tycker helt enkelt att campingen är för trång och rörig. Kanske skulle tydligare markeringar av campingtomterna hjälpa? 

Kommentarer