Kinnekulle camping & Stugby

Efter Karlstad drog vi runt Vänern och landade i Hällekis, på Kinnekulle camping & Stugby. Här hade vi stämt träff med vänner som bokat en stuga. Vi har varit på den här campingen förr, i början av vår campingkarriär, och mycket var sig likt. Bland annat att man ska parkera sin husvagn med höger hjul på en röd platta på marken. På så sätt blir det rätt avstånd mellan ekipagen. Smart! Även om det gäller att hålla tungan rätt i mun när plattan ska prickas ...

Campingen är uppdelad i två områden och vi bodde på den nedre delen. Där finns en del träd och miljön känns mer varierad. Den övre delen är mer av ett öppet fält. Vi hade en jättefin plats där vi såg solnedgången i Vänern från förtältet. 

Det finns två servicehus och det största ligger på nedre delen av campingen. Förutom många toaletter och duschar, finns där även kök och sällskapsrum. Standard och städning av toa/duschar är bra men en doft av avlopp dröjer sig tyvärr envist kvar. 

I köket finns en industridiskmaskin men det blir trångt bland diskbaljorna när campingen är fullbelagd. Köket är ganska spartanskt, lösa kokplattor istället för riktiga spisar. Själva lagar vi all mat i husvagnen men de som tältar använder köket mer. Utanför servicehuset står ett stort partytält där man arrangerar olika aktiviteter. 

Campingen ligger väldigt fint precis vid Vänern och det går att bada både vid stranden och från bryggor. Vattnet är klart (och kylslaget!) och sandbottnen helt okej. Det finns flera vandrings- och cykelleder runt campingen och det är bedövande vackert att promenera längs med vattnet i solnedgången.  

I campingens reception går det att köpa färskt bröd och mjölk men inte så mycket annat i matväg. Brödet kan du förbeställa för att få hemleverans till husvagnen på morgonen. Närmsta mataffär är en välsorterad Coop Nära i samhället Hällekis, 4-5 kilometer bort. 

Vi tycker mycket om Kinnekulle camping, den påminner faktiskt lite om vår favoritcamping Ugglarp. En familjeägd camping med fint läge och vackra omgivningar, tillräckligt stora tomter med viss variation och bra servicehus. Dessutom kan man hitta och titta på roliga saker i trakten. I ett annat inlägg ska jag berätta om cykling, medeltida kyrkor, gofika och Läckö Slott. 

Eftersom vi hade sällskap med en annan familj under våra dagar på Kinnekulle blir bilderna lite mer sociala än redovisande. Jag glömde helt enkelt att gå runt och fotografera men hoppas ändå att du får en känsla av campingen.

Kommentarer