Alma Löv Museum

I Östra Ämtevik ligger ett riktigt häftigt ställe; Alma Löv Museum. Det är ett konstprojekt och en konstgård som drivs av konstnärerna Karin Broos och Marc Broos. 

Museet består av sexton paviljonger i en skogsdunge, uppförda i olika stil och av återvinningsmaterial. Dessutom finns en stor lada, eller Samt Paleis Oranjestraat, med flera våningar av utställningssalar, teaterscen, café och skaparverkstad.

På museet visas samtida, experimentell konst av svenska och internationella konstnärer, både etablerade och oetablerade samt konsthögskolestudenter.

Vi hade bara tänkt att stanna till, men blev kvar i flera timmar. Det fanns så mycket att titta på. Allt föll oss inte på läppen, så är det ju med konst, men allt var fascinerande på något sätt. Även barnen tyckte att det var coolt. Dessutom var det en skön stämning och vi fick lov att äta vår medhavda lunch i trädgården. 

Om vi förstod det hela rätt så var den mexikanska presentbutiken ny för i år. Där fanns i alla fall många roliga prylar - som vi inte köpte. Men jag föll för en kjol som sytts av ett par gamla jeans och ett tyg i avvikande färg och mönster. 

Kommentarer