Legoland och Legoland Holiday Village

Efter tre veckor on the road är vi framme vid den här semesterns final: Billund och fyra dagar på Legoland Holiday Village med resortpass till Legoland, Lalandia och Givskud Zoo.

Campingen
Legoland Holiday Village är ett stort område med campingplatser, stugor, lägenheter, restaurang och en liten mataffär. Vid incheckningen får vi veta att vi kan ställa oss varsomhelst men får tips om var det finns lediga platser. När vi rullat in blir vi mötta av en värd som tipsar vidare. Det är tacksamt, inte kul att rulla runt på måfå på en stor camping - speciellt inte när många andra ekipage gör detsamma. Jo, campingen är riktigt stor men smart uppdelad i mindre områden med höga häckar och träd emellan. Det finns flera servicehus, lekplatser, minigolf och en liten djurgård. Servicehusen är enkla, köken för enkla - bara några gasbrännare. Utrymmena städas flera gånger per dag och det behövs eftersom campingen var så gott som fullbelagd under vårt besök.

Vi hittade en bra tomt på en hörna med gott om plats runt om. Men det här är inte en camping för lugn och ro, det bullrar från både trafiken och Billunds flygplats. Hit åker man inte för avkoppling och naturupplevelser, hit åker man för parkerna och vi kastade oss över Legoland redan första kvällen ...



Legoland
Har man möjlighet är det smart att besöka Legoland flera gånger. Då kan man njuta lite i taget. Eftersom vi hade gångavstånd mellan campingen och parken var det enkelt att ta lunchpausen i husvagnen eller gå till parken en sväng på kvällen. På kvällarna är det inte lika mycket folk och det var då vi kunde åka den största berg-och-dalbanan Polar X-plorer och besöka nyheten Ninjago The ride efter bara en kort tids köande. För i högsäsong är det onekligen köer till åkattraktionerna ... Ninjago The ride är förresten en riktigt häftig sak där du åker med i en 4D-värld och får fajtas som en Ninja med virituella klot.

Men den största behållningen på Legoland är just legot. Alla åkattraktioner är dekorerade med fantasifulla legoskapelser. Savannens djur bland Safaribilarna, skogens djur i Kanoten eller sjörövarna i Piratbåtarna är bara några exempel. Det gamla Miniland, samhällena som är byggda av miljarders små legobitar, som även fanns när jag var barn, fascinerar fortfarande. Det är ett fantastiskt bygge och tillsammans med blommor och miniträd blir det jättemysigt. Även familjens 12-åring imponerades så det var inte bara jag som drabbades av barndomsnostalgi.

Har man som vi ett barn med funktionsnedsättning kan man få ett "visa hänsyn-halsband" som ger möjlighet till att ta en snabbkö till de attraktioner hon ville åka. Halsbandet hämtas ut i informationen direkt till vänster efter entrén. Du behöver fylla i en blankett (finns även på webben) och visa upp ett intyg som styrker funktionsnedsättningen. Vi kände oss väl bemötta som "funkisfamilj" även om halsbandet med handikappsymbolen kändes lite väl tydligt. Hade varit snyggare med ett speciellt armband.



Sammanfattningsvis, Legoland gillades av hela familjen; 46-åringarna, 9-åringen och 12-åringen - den sistnämnde var väl lite på gränsen åldersmässigt.

Och visst finns det campinginspirerade legobyggen ...



Detta inlägg är ett samarbete med Legoland ApS men åsikterna och tankarna är mina egna.

Kommentarer

  1. Mina föräldrar var på Legoland med min brors pojkar förra året. Pappa trillade omkull på parkeringen och slog i näsan. Han blev omplåstrad av en läkare och fick en legogubbe som tröst. :-)Allt var väldigt välorganiserat.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vilken tur i oturen att din pappa fick så bra hjälp. Legoland känns som ett väloljat maskineri. Tack för din kommentar!

      Radera

Skicka en kommentar