Henne Strand Camping

Jag visste inte något om Henne Strand Camping när vi bokade. Vi ville till Jyllands västkust och eftersom det finns många campingplatser på kusten valde vi en som lät trevlig på beskrivningen. Och Henne Strand ÄR en trevlig campingplats av mellanstorlek. Receptionsbyggnaden och ett av servicehusen känns väldigt nytt och modernt, medan badhuset och det andra servicehuset är av äldre modell. Allt är fräscht och välskött.

Vi hade plats nära det äldre servicehuset och använde därför detta mest, vilket funkade fint. Men familjerummen med toa, dusch och handfat i det nya servicehuset var ju lyxigare än hemma ;-)

På campingen finns två lekplatser där den ena är för lite yngre barn. Den är smart placerad utanför köket så att ungarna kan leka medan man diskar. Lekplatsen för äldre barn ligger längre upp på campingen och där finns bland annat hoppkudde och linbana.

Infarten till campingen är svår. En snäv kurva och smala körbanor med skarpa kanter gjorde att vi fick backa tillbaka ett par gånger innan vi kom in. Vårt ekipage är rejält men inte extremt och vi såg att även kortare ekipage hade problem. Kurvan in till området där vår campingtomt låg var också smal. Men själva tomterna höll bra storlek. Nu hade vi en komfortplats med vatten och avlopp och jag tror att dessa platser är lite större. Men standardplatserna såg inte små ut heller.

Campingen har ett stort utbud av aktiviteter för både barn och vuxna. I varjefall under högsäsong när vi var där. Vi köpte inte till aktivitetspaketet eftersom våra barn inte är mycket för gruppaktiviteter med okända barn utan vi betalade för det vi ville göra, som att gå till badhuset och spela minigolf. En riktigt trevlig aktivitet, fast för vuxna, var morgonsimmet klockan 8 varje dag. Då fanns möjlighet till motionssim utan ungar i vattenrutchbanan. Helt gratis för campingens gäster! Jag passade på att simma tre gånger. Morgonjoggen höll jag mig däremot ifrån ... Gjorde inget besök på gymmet heller.

Däremot besökte vi såklart stranden flera gånger. För att komma till stranden gick man genom samhället Henne Strand och det är helt och hållet en turistort. Hotell, lägenheter och fritidshus trängs med affärer, bagerier och restauranger. Mataffär och turistbyrå finns också. Lite "Mallis-känsla" över det hela faktiskt. På kvällarna vallfärdar alla till stranden för att se solen gå ner i Västerhavet. Det är gångavstånd mellan campingen och stranden men vi tog cyklarna.

Kort sagt, vi trivdes väldigt gott på Henne Strand Camping, en camping som både är trevlig att bo på och som har ett bra läge för såväl strandliv som fina utflykter på Jyllands västkust. Henne Strand som ort imponerar inte lika mycket.

Priset då? Smakar det så kostar det. 12-åringen räknas som vuxen även här och med komfortplats blir det 750 kronor per dygn. Min känsla är att camping överlag är dyrare i Danmark än i Sverige, även om det går att hitta billigare campingplatser än de vi besökt. Vi har valt tre- och fyrstjärniga campingplatser, Henne Strand Camping har fyra stjärnor i det danska klassificeringssystemet. 

Kommentarer