Nab Strand Camping

Vi har lämnat Mön och dragit vidare till södra Fyn. Vi bor på en liten camping som heter Nab Strand, med postadress Faaborg. Det här är verkligen en mindre campingplats som har märkningen just "liten camping" i det danska klassificeringssystemet.

Men vilken fin camping! En riktig pärla! Välskötta gräsytor som sluttar ner mot havet. Här har alla havsutsikt från sin tomt. Servicehuset är till vissa delar nybyggt och där finns de mest moderna kök jag sett i campingväg (inte diskmaskin dock, verkar inte vara så vanligt i Danmark) och toaletter och duschar är också väldigt fräscha - även om de är av äldre slag. Överallt växer vackra stockrosor och på kvällarna tänds gaslyktor.

På campingen sysselsätter man sig med att bada, leka på lekplatsen eller bara njuta av utsikten. Och det funkar alldeles utmärkt när vädret är fint som nu. Vill man göra annat får man ta bilen eller cyklarna. Eller hyra en av campingens kajaker. Omgivningarna är fantastiskt vackra både på land och till havs och staden Faaborg är mysig. 

Just nu har vi sällskap med en annan familj så vi trivs utmärkt precis där vi är. Campinglunken har verkligen infunnit sig och Nab Strand placerar sig som en av våra absoluta favoritcampingar. 

Kommentarer

  1. Härligt att ni hittat en sån fin camping! Vår husbil är på verkstan just nu (motorlampan lyser) men i augusti åker vi norrut.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nab Strand blev verkligen en favorit! Kul när man bara pekar planlöst på kartan. Hoppas det inte är något allvarligt fel på bilen!

      Radera

Skicka en kommentar