Möns Klint Resort

Mön är en av de sydliga öarna i Danmark. Och om Möns klint kan man skriva mycket. Omgivningarna är andlöst vackra och här finns hur mycket som helst att göra om man är intresserad av friluftsliv eller sportiga aktiviteter. Det kommer alltså att bli flera inlägg härifrån men jag börjar med campingen.

Campingplatsen är stor och utspridd men uppdelad i flera olika områden. Dessutom är varje område avdelat med höga häckar så det bildas små gårdar. Det här gör att man inte alls får känslan av "storcamping".

Vi har valt platser som ligger ganska nära centrum där reception, lekplats, minigolf och tennisplan ligger. Där ligger även ett riktigt stort servicehus med fräscha toaletter och duschar. Ett rejält kök och lekrum finns också.

Det finns fler servicehus av varierad storlek, bland annat har vi ett mindre hus för kök och disk nära oss. Det är lite halvöppet och där känns det som om man står utomhus och diskar - vilket jag gillar. Diskmaskin saknas, vilket maken ogillar ;-)

Det finns en någotsånär uppvärmd pool på campingen och det är gratis att bada för oss som bor här. Men poolen är inte speciellt stor så om det smäller till och blir riktigt varmt lär det bli trångt. Vädret hittills har varit perfekt för utflykter, halvsoligt och 17-18 grader.

I receptionen finns hjälpsam personal som tipsar om utflykter och aktiviteter. Och det finns även en butik men utbudet är minimalt. Handlar gör vi i hamnen som ligger tio minuter bort med bil.

Vi tycker mycket om Möns Klint Resort. Här är skön stämning, välskött och fint. Priset per natt är 450 danska pengar (två vuxna, två barn i husvagn) så det blir en rejäl slant för en vecka. Danska kronan är dyr för oss svenskar. Hur det är för fransmän, tyskar, österrikare, norrmän och holländare vet jag inte. Men det är en internationell spridning på gästerna. 

Möns Klint är allra mest känt för sin dramatiska natur med höga sandstensklippor som stupar ut i havet. Vi har gått en rejäl runda idag men det berättar jag om i ett nytt inlägg ...

Kommentarer