Borgholms slott

Borgholms slott är ett givet utflyktsmål när man är på Öland. Och jag förstår varför, även om mitt besök idag blev ganska kort. Familjen hade ju redan varit där ett tag när jag anslöt.

Barockpalatset uppfördes i mitten av 1600-talet av Karl X Gustav. 1806 eldhärjades slottet och kvar finns nu de mäktiga kalkstensmurarna. Men murarna är välbevarade och inspirerar dig att fantisera om hur slottet sett ut en gång. 

Det finns en bokstavsjakt som lockar och roar barn i tioårsåldern runt om på slottet. För ännu yngre besökare finns olika "riddarlekar" som bågskytte och trähästar inne på borggården. Dessa aktiviteter kostar en slant och känns som lättförtjänta pengar för slottet. Men vi testade några och pengarna går väl till underhåll av byggnaderna ...

Utanför slottet ligger en restaurang där vi åt lunch. God mat i hyfsad prisnivå. Personalen var trevlig men det gick inte att byta potatis mot pasta, även om båda fanns på ordinarie meny. Sådant är alltid lite trist.

Efter lunchen tog vår familj en tur inne i Borgholm city och våra vänner åkte till Lådbilslandet. Båda familjerna var nöjda med sina val.

Kommentarer