Kolmården

Efter två dagar på Kolmårdens djurpark är man rätt mör. Men vill du uppleva allt krävs nästan två dagar. Vi väljer att skippa bergbanor och chokladhjul, förstår inte riktigt varför de ens finns i en djurpark. Men linbanan över savannen och delfinshowen är värda flera turer. Med linbanan kommer du nära lejon, björnar, giraffer och många andra djur. Och varje tur blir olik den förra, djuren hittar ju på nya saker.

Delfinerna är också härliga att se. Det verkar som om de trivs med att visa upp sig. Volterna är höga och samspelet med djurskötarna är fint.

Men piraterna? Vad har de där att göra? Piratspelet förstör hela säluppvisningen för oss. Vi får gå därifrån eftersom dottern blir rädd för det gapiga skådespeleriet. Återigen undrar jag varför man blandar och ger så mycken? Djurparken är fantastisk utan inslag av tivoli.

Entréavgiften är rätt kostsam. Vi betalade nära 1800 kr för två dagar (2 vuxna och 2 barn). Då ingår alla aktiviteter.

Vi bodde i husvagnen på First Camp Kolmården. Jag gillar den sömniga stämningen som finns på campingar under eftersäsong. Då får man räkna med att servicenivån är lägre. Just här drog man tyvärr ner lite väl mycket på servicen, i varjefall för att ta ut full avgift. Men campingen ligger fint med utsikt över Bråviken och bara ett par minuters körning till djurparken.

Även om jag är kritisk till vissa saker är vi toppennöjda med den här helgutflykten!

Kommentarer