Dagarna på Råbocka

Och så till vårt sista etappstopp på sommarens campingsväng: Råbocka camping i Ängelholm. Vi har besökt den här campingen många gånger eftersom vi har släkt i Ängelholm. Vädret var fantastiskt när vi var där (när har det inte varit det den här sommaren?!) men vi hade väldig otur med badvattnet. Vattnet i Skälderviken var svartgrumligt av bottensediment och Miljökontoret varnade för att svälja vattnet. Då ville inte vi bada med våra barn, en kallsup händer så lätt! Istället fyllde vi dagarna med lek hos farmor och utflykter.

En dag var vi på barnteater i Hembygdsparken, det var Pettsson & Findus som spelades. Vi var även i vår favorit-antikaffär Fyndet, som jag skrev om här. En annan dag åkte vi till Hallandsåsen och körde sommarrodel. Vilken succé för hela familjen. Jag vågar inte tänka på hur mycket pengar vi körde upp där. Alla ville åka mera! Inklusive jag själv.

Annat roligt som hände var att Pyttetåget besökte campingen varje dag och hugade campinggäster fick ta sig en åktur. Det gillades av vårt yngsta barn! Vi spelade även en hel del minigolf, både vid Hembygdsparken och på campingen. Och stolt storebror ståtar just nu med årsbästa på Råbocka äventyrsgolf!

Råbocka camping ligger bakom sandklitterna med gångavstånd till en fin 'milsvid' strand. Runt campingen finns strandskog med knotiga tallar och där finns många trevliga löparslingor. Servicehusen är fräscha och det brukar sällan vara kö. Men just de här dagarna var campingen helt fullbelagd och några gånger fick vi köa vid disk och dusch. Det finns en servicebutik med lite mer än basutbud och en restaurang ligger i anslutning till campingen. Campingtomterna är ganska olika i storlek och på några ställen är det lite trångt. Men kort sagt, vi gillar Råbocka! Att Ängelholm är en trevlig stad för ett besök ökar naturligtvis gillandet.

Här kommer lite osorterade bilder från dagarna på Råbocka, men mest är det från våra utflykter ;-)

Kommentarer