Bristande brandsäkerhet

På radio idag har det pratats om bristande brandsäkerhet på campingplatser. Det är olika P4-kanaler som tagit upp ämnet, bland annat P4 Kalmar. Det är superviktigt att prata om det här! Jag har sett resultatet av en brand. Den utbrända husvagnen var visserligen bortplockad men vagnarna precis bredvid och ett steg bort hade också stora skador. Det såg ut som om vagnarna varit gjorda av glass, plasten hade bara smält ner.

Oftast upplever jag att det är okej avstånd mellan ekipagen på campingar, men tyvärr inte alltid. Någon gång har jag sagt till en granne att flytta på sig lite. Men det var vid rangering, att be någon som hunnit slå upp förtältet flytta på sig är ju att be om trubbel. På en del campingplatser är tomterna helt enkelt för små, speciellt nu när det finns många stora ekipage. Dessutom berättar inte alla campingägare vad som gäller. Vi ska alla ta ansvar, men det är enklare att hantera påpekanden som kommer från campingvärden än från grannen.

Kommentarer

  1. Visst är det viktigt! Vi har skrivit om samma sak på vår blogg idag... Vi som har husbil står ju också en del på ställplatser och där tycker jag att det kan vara väldigt trångt ibland...

    SvaraRadera
    Svar
    1. En del ställplatser är ju som en 'vanlig' p-plats. Kan inte kännas tryggt!

      Radera

Skicka en kommentar