Rigeleje strandcamping

Rigeleje strandcamping ligger precis på stranden vid Österlenkusten. Samhällena närmast heter Degeberga och Brösarp.

Campingen är väldigt enkel och standarden därefter. Personalen är trevlig men servicehusen är mediokra och säkerhetstänket minimalt. Men LÄGET är fantastiskt! En oisolerad sommarstuga med eftersatt underhåll som ligger granne med campingen kostar 5 miljoner - det är ett sådant läge vi snackar om. Bruset från vågorna är ständigt närvarande och det är bara några få steg ner till en underbar strand. Tyvärr har vädret varit lite lynnigt de senaste dagarna så vi bara badat en gång. Istället har vi gjort utflykter.

Det vimlar av marknader här i Skåne och en dag besökte vi Degeberga marknad. Det var mysigt och populärt hos barnen. Men Kiviks marknad, som pågår just nu, hoppar vi över. Har man sett en ...

Däremot var vi på Kiviks musteri och shoppade loss bland äppelmust och marmelader. Gott och bra priser! Jag hittade även en fin klänning hos Kaos, en konsthantverksgrupp i Mellby. Vi toppade en av utflyktsdagarna med fikabuffén hos Kaffestugan Annorlunda. Vilka bullar - familjen var inte så hungrig till middagen den dagen!

Efter dryga två veckor "on tour" har familjen funnit sin semesterlunk och tillvaron är behaglig. Hörde med husvakterna att läget är lugnt på hemmaplan också. Semestern rullar vidare.

Kommentarer

 1. Ja Rigeleje är ju inte drömstället om man vill ha massa aktiviteter men om man älskar att bada så är det faktiskt ett av östsidans (iaf i Skåne) bästa ställe. Underbar strand och underbar botten. Älskar Rigeleje! Själva ligger vi säsong på Landön i år. Har ni provat Landön camping någon gång?
  Njut väl av semestern!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi behöver inte mycket aktiviteter på en camping, räcker med minigolf ;-) Schyssta servicehus är däremot något vi önskar. Men man vänjer sig vid lägre standard och det är ok några dagar. Hoppas bara på lite strandväder innan vi ska vidare ... Har inte testat Landön någon gång, det har vi kvar! Ha det fint själva :-)

   Radera
 2. Där har vi me varit. Vi var där en höst vill jag minnas och vi vart nästan ensamma. Mitt starkaste minne där i från var när toadörren gick i baklås och jag viftade med armen genom fönstret likt en elefant med sin snabel, för att påkalla uppmärksamhet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Läskigt! Nu är vi inte ensamma - campingen är full. Var är ni?

   Radera

Skicka en kommentar