Nordens Ark

Främsta anledningen till att vi är på Hafsten i helgen är att vi tänkt oss ett besök på Nordens Ark. Och där var vi idag! Det är några år sedan sist och den här gången var det ännu bättre eftersom barnen är äldre och har ett större djurintresse.

Det är perfekt att åka till Nordens Ark på hösten. Djuren är pigga och alerta, de syns bättre när allt det gröna börjar försvinna och man slipper att trängas. Då må det vara hänt att man missar några snokar och grodor som gått i dvala.

Vi gick både vilddjurssvängen och bondgårdssvängen idag. Och vi var med om matning av såväl snöleopard som ladugårdsdjur. Storebror fastnade för en rödbrun ullig pandavariant och en grönglänsande ödlesort. Lillasyster gillade sköldpaddor och ankor bäst. Själv fascinerades jag av tigrarna. Hannarna är enorma!

Vi hade med oss matiga mackor och varm choklad till lunch. Men annars finns det restaurang som erbjuder både varm och kall mat.

Det är oerhört vackra omgivningar och höstens färger gör inte upplevelsen sämre. Vi är således mycket nöjda med dagens utflykt.

Kommentarer