Eksjö Camping & Konferens

Det är dags för en ny familjefavorit, nämligen Eksjö Camping & Konferens. Vi tillbringade närmre en vecka där förra sommaren då vi hälsade på vänner som bor i Eksjö. Vi visste ingenting om campingen innan vi kom dit men blev glatt överraskade. Det var mitt i juli och ganska mycket folk , men vi fick ändå ett par platser att välja på och hamnade på en rymlig campingtomt där det faktiskt växte kantareller!

Eksjö Camping & Konferens drivs av en förening som består av flera kristna frikyrkor och det finns möjlighet till både andakt och bönestunder. Men det finns även mer profana nöjen som att spela äventyrsgolf, mata getter eller fika hembakt på cafét. Vi köpte frukostbröd och morgontidningar som tjänstgörande präst sålde från en kärra varje morgon. Under juli månad finns det även ett utflyktståg som går mellan campingen och Eksjö centrum och det åkte vi flera gånger!

Campingen ligger precis vid en sjö och det finns en fin badplats med strand och badbryggor. Det går att hyra kanot och roddbåtar och i vår familj passade far och son på att pröva fiskelyckan - med begränsat resultat. Både pappan och jag tog löprundor runt sjön vilket var bedövande vackert på kvällskvisten. Det finns även färdiga motionsspår med elljus som utgår från campingen.

Servicehusen är inte nya men funktionella och välstädade. Det skulle dock behövs några fler duschar för där blev det kö varje morgon. Vi passade även på att tvätta när vi var där och tvättstugan fungerade perfekt. I receptionen/campingbutiken finns bara några få basvaror, godis, leksaker och souvenirer. Färsk mat handlar man i någon av de närliggande mataffärerna. Det är gångavstånd (utan barn!) till ICA.

Trästaden Eksjö är väldigt mysig med fina butiker, många caféer och restauranger och torghandel varje lördag. Loppisar och antikhandlare finns det hur många som helst både i och runt Eksjö och Eksjö museum är väl värt ett besök, även om man bara stannar på den sköna gården. Om man vill besöka Astrid Lindgrens värld tar det 40 minuter att köra dit. Vi hade inte det som mål, men vi såg att många barnfamiljer på campingen gjorde den utflykten.

Till Eksjö åker vi gärna igen - främst för att hälsa på våra vänner, men även för att campa!

Jag har inga foton som visar hela campingen, men här är en bild från minigolfen:


Uppdatering 2015: nyrenoverat hos herrarna och nästa sommar kommer även damerna ha uppfräschade duschar och toaletter.

Kommentarer