Campingens lov

Sitter ensam i husvagnen med snuva och raspig hals. Alltid trist att vara sjuk, och allra helst på semestern. Övriga familjen är på Björnparken och tittar på vilda djur.

Tänkte passa på att berätta varför husvagn och camping passar oss så bra. För så är det. Sällan är maken och jag så avslappnade som vi är när vi bor i vårt lilla hus på hjul. Vi gillar förstås huset hemma också, men det är ju alltid något som ska fixas! Här i husvagnen hittar vi vår lunk. Även om mat ska lagas, disk ska diskas och barn ska passas eller roas. Hela familjen vaggas in i ett behagligt tempo med utflykter, picknickar och nya upplevelser. Vi bryter rutiner och bara 'är'.

Det är naturligtvis mycket det här som allas semestrar handlar om och för oss funkar det med husvagn. Här har vi vårt eget bo, våra grejor, möjlighet att laga mat och så sover vi gott, allihop. Sedan är vi utomhus mycket och det gillar vi. Vi tänker inte så mycket på om vädret är si eller så, vi går ut!

Att det kan vara tätt med folk på campingar och att man går iväg till ett sevicehus för att duscha besvärar oss inte nämnvärt. Även om läge, standard och skötsel är viktigt för oss så häckar vi inte på campingen hela tiden. Vi väljer snarare ort och område före camping. Det ska finnas roliga saker att göra och möjlighet till fina utflykter. Det finurliga med campingar är att de oftast är placerade så - på fina ställen. Och även om något kan vara mindre bra med service, städning eller campingtomt är det få gånger vi hamnat på en riktigt dålig camping.

En annan rolig sak med camping är alla människor. Det finns verkligen alla sorter på camping, även om jag tror att vi - barnfamiljen - är i majoritet. Så här ser det alltså ut i många förtält ... (jo, taco på bordet ;-)

Kommentarer