Bohuslän

Igår skruvade vi ner stödbenen på Kyrkvikens camping på Resö. Nu är vi i norra Bohuslän och det var ungefär hit upp vi brukade segla innan vi vände under min barndoms familjesemestrar. Havet, klipporna och segelbåtarna har alltid en speciell plats i mitt hjärta.

Den här campingen är lite speciell. Många av platserna är inkilade mellan träden och det är långt ifrån räta rader. Det finna bara torrdass - fräscha sådana - som ligger i små gröna träbyssor. Dusch och tvättrum finns i separata byggnader.

När vi kom hit möttes vi av den trevlige campingvärden som cyklade med oss för att visa vilka platser som fanns lediga. Då det är trångt om saligheten visade han även hur vi skulle placera vagn, tält och bil. Eftersom vi bokat in oss här ganska sent fanns inga kanonplatser att välja på, men vi har ett vackert läge med kvällssol även om det passerar ganska mycket folk utanför tältet. En sak är i varjefall säker. Man åker inte hit utan att boka. 80 procent av platserna är upptagna av säsongsboende och man vill definitivt inte köra den smala vägen hit ut i onödan.

Resö är vackert och väldigt populärt bland norrmän. De flesta hus med strandnära läge har norska bilar parkerade utanför. Även på campingen finns det många norrmän.

Från campingen går en gångväg ner till hamnen där affären, hamnkrogen och pensionatet med bageri och trädgårdscafé. Och denna fikande familj har naturligtvis redan testat cafét. Jättefint och gott!

Kommentarer