Ugglarps camping (del 2)

Ugglarps camping – andra försöket efter blogghaveriet. En familjefavorit sedan vi var där första gången för fem år sedan. Nu var vi där igen på ”6-juni-helgen” som blev en långhelg för oss då vi tog semester på fredagen. Vi hade sällskap av fina vännerna från Alingsås och fick till en riktig kanonhelg. Det kändes som om sommaren kom med sena grillkvällar, bad, utflykter och pizza på campingrestaurangen.

Ugglarp ligger precis på kusten söder om Falkenberg och havet är alltid nära. Nästan var du än går har du en vid obruten havshorisont med vågor som rullar in. Servicehuset är utrustat med diskmaskin men jag föredrar att handdiska eftersom utsikten är så fin. Åtminstone frukostdisken ;-) Stranden är riktigt härlig och du kan välja på långgrunt eller klippbad.

Campingen är uppdelad på övre och nedre delen. Den övre är inbäddad i lummig skog. Där finns en del campingtomter men även en konferensanläggning och stugor. Nedre delen ligger öppen mot havet, är terrasserad och uppdelad i mindre ytor. Campingtomterna vi fick var rymliga, men lite trånga att komma in på.

Reception, butik och restaurang ligger i samma byggnad. Butiken har ett bra sortiment – och det är viktigt! – eftersom det är en bit till andra mataffärer. Restaurangen håller hög standard om man jämför med campingrestauranger i allmänhet, även om det är pizza som är specialiteten.

I det välstädade servicehuset finns gott om toaletter och duschar. Även om campingen var fullbelagd när vi var där stod jag inte i kö någon gång. Köksavdelningen är däremot lite trängre.

Det finns flera lekplatser på campingen och det gillar barnen.

Naturen runt Ugglarp är fantastisk vacker. Ljunghedarna, stranddynorna, blomsterängarna är fullkomligt magiska och det är ett rent nöje att sticka ut och jogga! Det finns även en hel del utflyktsmål runt omkring men då får man ta bilen. Ta en titt på Slöingerundan till exempel!

Kommentarer

 1. Vad roligt att ni trivs i Falkenberg. Välkomna åter!

  :)

  Mvh
  Caroline
  Falkenbergs Turist

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Vad roligt att ni hittat min blogg. Vi kommer säkert tillbaka. Hälsningar Ann-Charlotte

   Radera

Skicka en kommentar