Långhelg i Arvika

Långhelg = campinghelg. Men den här helgen reste vi med ett extra syfte. Jag går en utbildning som innebär träffar i Arvika tre gånger per termin och det låg en sådan studieträff över fredag-lördag på just Kristi himmelsfärdshelgen. Att åka från familjen när alla är lediga kändes inte lockande för mig, så nu är vi här på Ingestrands Camping i Arvika hela högen. Med dryga 30 mil att köra enkel väg är det en något längre helgutflykt än vi brukar ge oss ut på. Men det känns roligt att vara här tillsammans. Vädret har varit bättre än väntat och familjen har hittat på egna utflykter medan jag suttit i skolbänken.

Geocaching (skattjakt med GPS) gillas av hela familjen och det ligger flera "cacher" i närheten av campingen. Det finns också en fin minigolfbana precis intill med välskötta banor och genuint trevliga värdar. Idag fick vi glass motsvarande kostnaden för en barnklubba eftersom lillasyster inte spelade med sin. Förutom att vi fick höra om regnbågslaxen som värden dragit upp ur Glafsfjorden precis innan vi kom.

Arvika bjuder även på en trevlig stadskärna med många butiker och restauranger runt torget. Några andra sevärdheter som man puffar för är Rackstadmuseet där det finns målningar och skulpturer från de unga konstnärer som vid förra sekelskiftet bildade Rackstadkolonin. Vi var på museet hela familjen idag och det var verkligen fint. Fantastiskt vackra målningar och skön miljö. Vårt besök blev dock inte så långvarigt eftersom barnen inte är så konstintresserade. Men en fika hann vi förstås med på det mysiga kafét. Innan vi drar hemåt imorgon ska vi även stanna till vid en annat turisttips som är Klässbols Linneväveri och jag kan redan nu säga att även det blir ett kort besök. Det är väl egentligen bara jag som är intresserad!

Vad säger vi om Ingestrands Camping då? Den kommer inte att kvala in bland familjefavoriterna men det är en helt okej camping som ligger väldigt vackert vid Glafsfjordens strand. Just nu när björkarna precis håller på att slå ut är det kanske extra fint!

Det finns två servicehus och jag har bara varit i det som ligger ner mot vattnet. Där är det okej standard på toa och dusch, men köket är undermåligt - pyttelitet med bara lösa kokplattor och en (!) diskho. Att diskkön inte är längre måste bero på att många väljer att diska i sina husbilar. För husbilar - främst från Norge - finns det gott om! Receptionen är sällan bemannad även om det är långhelg och det verkar inte som om servicehusen städats någon gång under de här dagarna. Sån't känns alltid trist. Rätt ska vara rätt, toaletterna var nystädade på söndag morgon.

Kommentarer