Sudersand

Det har blivit en del campingplatser under fem år. Standard och trivsel varierar och ibland är det svårt att säga vad det är som gör en viss camping till favorit. Men jag tänker tipsa om några av våra finaste pärlor.

Först ut är en camping som vi besökte under förra sommarens Gotlandstur, nämligen Sudersands Semesterby & Camping på Fårö. Vad vi trivdes bra där! Inte nog med att vi hade strandlinjen rakt framför husvagnen, servicehuset var även sprillans nytt. Vid första anblicken kan campingplatsen kännas lite tråkig. Helt plan och väldigt få buskar och träd. Men omgivningarna och strandläget gör hela besöket! Dessutom är det en skön stämning på campingen. Lite lagom lunkigt. Campingbutiken satsar mer på strandleksaker än mat så handla får man göra på Fårös Ica-butik. Annars finns det flera restauranger på gångavstånd. Vi var där tidigt på säsongen så det var inte speciellt mycket folk. Mitt i juli är det helt klart annorlunda!

Det finns massor att se och göra på Fårö och naturen är fantastisk. Raukar, fossiler, havet, enbuskar, stenmurar, blommor - underbart! Jag förstår verkligen att Bergman kände inspirationen flöda när han var på Fårö. Det var faktiskt Bergmanveckan när vi var där och vi gjorde ett besök på Bergmancenter som man håller på att bygga upp i Fårö gamla skola.

Vi fikade också väldigt gott på Fårö. Där ligger nämligen Sylvis döttrar, som är ett makalöst bageri!

På sajten Gotlandstips hittar du kartor och länkar till fler utflyktsmål.Far och son försöker få fyr på grillen. Stranden ligger precis nedanför klitterna.

Kommentarer