Stockens Camping

Vi har som tradition att tillbringa en av vårens långhelger tillsammans med en kompis-familj som också har husvagn. Man kan nog faktiskt säga att det var den familjen som fick oss tänka husvagn över huvud taget en gång i tiden. Hur som, vi brukar variera campingplatserna men de ska inte ligga allt för långt från Göteborg.

För två år sedan var vi på Stockens Camping på Orust. Det var 6-juni-helgen och strålande väder, vilket kanske påverkar omdömet en del ;-) Stocken är nämligen en camping som gör sig bäst i vackert väder eftersom de stora attraktionerna är kajakpaddling och bad. Orust Kajak med uthyrning, försäljning och kurser ligger nämligen på campingområdet. Men det finns även en restaurang som gjorde oss positivt överraskade, både när det gällde maten och miljön.

För övrigt finns det en minigolf och en campingbutik med helt okej utbud. Servicehusen minns jag som ganska tråkiga, men när jag tittar på webben nu verkar det som om de har renoverats sedan vi var där. Campingen ligger i en dalgång och är väldigt långsmal. Det spelar väl egentligen ingen roll, men det negativa är att vi upplevde campingtomterna som små.

Om man vill promenera en sväng kan man gå ner till Stockens samhälle som en gång var ett fiskeläge, men numera består av både sommarstugor och året runt-bostäder.

Familjefäderna hyrde kajak när vi var på Stockens Camping. Vi andra käkade glass.

Kommentarer