Solviks Camping

För två somrar sedan bokade vi in oss en vecka på Solviks Camping på väg ut mot Smögen och Kungshamn i Bohuslän. För där måste man boka. En camping på västkusten är smockfull i juli. När vi checkat in fick vi invänta lots för att ta oss till vår plats. Det kändes först mycket märkligt men när vi såg hur trångt det var fick vi erkänna att det inte var så dumt. Förutom att leda oss till rätt plats visade lotsen oss exakt var vi skulle ställa upp. Och då blir det onekligen rätt säkerhetsavstånd. Något som det kan vara lite si och så med på många campingar. Men här fick vi inte "sardinburkskänsla" trots att det var fullt.

Solviks Camping ligger i en smal dalgång med höga berg runt omkring. I ena kanten är det hav och i andra är det skog. Trots det havsnära läget är det ganska långt att gå till stranden. Även om det är en vacker promenad har jag inte lust att gå där med små barn alltför många gånger på en dag. Stranden och badplatserna är okej, men är man gammal seglare som jag är det nästan roligare att sitta och titta på båtar eftersom farleden går precis utanför.

Servicehusen på campingen är riktigt bra, speciellt det senast byggda som är helt excellent. Campingbutiken är välsorterad och man kan även beställa en del snabbmat där.

Det finns flera lekplatser och en riktigt fin äventyrsgolfbana. Om man är ute efter andra barnaktiviteter finns det olika barnklubbar och ett "fritidshus" med spel och leksaker. När jag tittade in på Solviks webbsida såg jag att First Camp tar över driften av campingen i år och visst är det en sådan camping. Om än lite mindre. Men man tar vara på all mark som finns och uppe i bergen ligger husbilsplatser med en havsutsikt som slår det mesta.

Det finns fantastiska utflyktsmål i närheten. Smögen är känt för sin gästbrygga, klädaffärer och restauranger. Och partykvällarna! Kungshamn är kanske en något lugnare gästhamn och där kan du ta utflyktbåten ut till Hållö med sin fyr, sina fantastiska släta klippor och vandrarhemmet med glass och fika. Det gjorde vi och jag kan utnämna Hållö till en av de vackraste platser jag varit på.

Från Solvik är det inte heller långt till Hunnebostrand som var en av mina favoritgästhamnar från tiden med båt. Där finns en fin badplats, butiker och restauranger. Bland annat Bella Gästis som serverar supergod pizza.

Vad det gäller Solviks Camping kan vi säga att vi gillar det mesta. Ibland känns det bara lite FÖR tillrättalagt. Som högtalarutropen om barnklubbar och sista pizzabeställningen i campingbutiken - sådant hade vi kunde varit utan.

Här följer några bilder från campingens lekplatser (det märks att vi har barn i vår husvagn, jag vet!) och från vår utflykt till Hållö.
Kommentarer