Trängbo camping

Nu ska jag tipsa om en camping som kanske är lite mer oväntad som familjefavorit. Det är ganska längesedan vi var på Trängbo Camping i Nora, så jag reserverar mig för eventuella förändringar sedan sommaren 2008. Vi skulle egentligen till Gustavsviks camping i Örebro för att träffa några vänner som var ute med tält. Men där är det svårt att få en spontan husvagnsplats mitt i juli så vi letade helt enkelt upp en annan camping i närheten.

Trängbo camping är en ganska liten och gemytlig camping. Campingtomterna ligger i terasser ner mot Norasjön vilket innebär att alla får mer eller mindre sjöutsikt. Servicehusen är enkla, men fräscha och funktionella. I anslutning till receptionen finns en liten butik men vad jag kommer ihåg bestod utbudet mest av godis, glass och hygienartiklar, inga färskvaror. Stranden är mycket barnvänlig och det finns badbryggor för den som vill komma ut en bit i sjön.

När vi var på Trängbo fick vi känslan av en camping från förr, utan "extra allt" vad det gäller standard och aktiviteter. Men en väldigt trevlig sysselsättning är att gå längs strandpromenaden in till centrum för att uppleva småstadsidyllen i trästaden Nora.

Deckarförfattaren Maria Lang (Dagmar Lange) bodde i Nora och Turistbyrån arrangerar stadsvandringar som följer mordhistorierna i hennes böcker. En annan sevärdhet är veteranjärnvägen med järnvägsmuseet och marknaden Noramarken i slutet av augusti. Men vi hade hört talas om att NoraGlass skulle vara något alldeles extra och stod i en lång kö för att få smaka på den. Den var god!

Kommentarer

  1. Ja, där fick ett par mysiga dagar! Vi hade ju dessutom tur med vädret så att vi kunde utnyttja badplatsen. Tänk att det är fem år sedan till sommaren!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar