Åkulla bokskogar

 Förra helgen bjöd på ett underbart sensommarväder med sol och 15-17 grader på dagen. Men visst går vi mot höst, på natten dalade temperaturen ner till bara fyra grader. Vi var sugna på att åka ut med husvagnen men ville inte åka långt, eftersom vi inte kunde dra iväg förrän på lördagen. Det blev att vi landade på en ställplats hos Åkulla Outdoor Resort

För oss blev det premiär på ställplats, vi brukar stå på campingplatser, men det här funkade toppen för en natt. Kanske beror det på platsbrist, att husvagnar inte brukar vara välkomna på ställplatser? Men här finns gott om svängrum för både husbilar och husvagnar. Service finns i form av elstolpe, vatten, tömning, värmestuga, diskplats, toalett och omklädningsrum med dusch. I resortens huvudbyggnad finns café och restaurang, så man kan väl säga att det är rätt likt en campingplats. 

Åkulla bokskogar är ett stort naturområde med många olika vandringsleder i närheten av Varberg och Falkenberg. Förra gången vi var i området gick vi en runda vid Bexells talande stenar. Den här gången tog vi turen runt Bockstensmosse. Förutom att det är sisådär med pålade lik (Bockstensmannen!) så var det en otroligt vacker eftermiddagspromenad. 

Resorten var välbesökt och det var träning som gällde för alla - cykling och löpning! Och om du är här vintertid, så ligger skidstadion precis bredvid. 



















Kommentarer