Vackra Visby

Visby är en fantastisk stad som kan upplevas på många olika sätt. Du kan festa på gigantiska motorbåtar i hamnen, rumla på klassikern Munkkällaren eller sippa Aperol på finhotellets uteservering. Du kan shoppa både krimskrams och genuint hantverk på affärsgatorna eller fika och äta på något av alla matställen. 

Du kan också gå en historisk stadsvandring, hänföras av den mäktiga ringmuren, den stiliga kyrkan eller små hus i smala gränder och äta glass på Europas största glassbar. Vår familj fokuserade på det sistnämnda, även om vi också fikade saffranspannkaka och åt smarriga hamburgare samt shoppade teer hos Kranku och gotländskt hantverk i form av en mysig poncho. Vi spelade även en hel del Pokémon Go.

Jag måste säga att jag älskar Visbys skönhet, fascineras av stadens historia och jag njuter av att promenera runt i folkvimlet. Eftersom inte hela familjen är lika entusiastiska så delade vi upp oss. Dessutom trivdes hunden bättre på campingen än på kullerstensgatorna. Vi hade tur och klarade av våra besök i Visby innan den riktiga hettan kom.

Kommentarer