First Camp Gunnarsö

First Camp Gunnarsö ligger i Oskarshamn. Och från Oskarshamn går det färjor till Gotland. Vi stannade på Gunnarsö även förra gången vi skulle till Gotland och då var Gunnarsö en fristående camping. Nu ingår Gunnarsö i koncernen First Camp men jag upplever ingen större skillnad mer än att logotypen är utbytt och att servicehuset är nyrenoverat. För oss var besöket på Gunnarsö endast ett stopp på vägen mot Gotland men jag tror att många stannar på campingen ett tag. Campingplatsen har ett fint läge på en halvö, med bad i flera väderstreck. Det finns en större badplats med hopptorn och bryggor som även besöks av många Oskarshamnsboende.

Det finns butik och restaurang på campingen, butiken har ett ganska skralt utbud och vi testade inte restaurangen. Med tanke på att campingen ligger så nära stadens utbud av mataffärer är det såklart svårt att konkurrera. Under högsäsong har First Camp en barnklubb med lekrum och olika aktiviteter, ibland dyker även rymdmaskoten Blix upp.

Vi hade bokat plats i förväg och då valt en extra stor. Vi fick en stor plats - fast den hade uselt läge precis i en korsning. Men det var enkelt för oss att komma till och från och nu skulle vi ju bara stanna en natt. Något som alltid är trist är att behöva plocka skräp när man kommer och det fick vi göra här. Överlag var det lite skräpigt utomhus men städningen av servicehusen var bra.

Det finns många stugor att hyra på campingen. Ofta ligger campingstugor väldigt tätt, intryckta mellan husvagnar och husbilar, men på Gunnarsö får stugorna breda ut sig på ett eget lummigt område. Jag har inte kikat in i någon stuga men enligt uppgift är de renoverade nyligen. Till campingen hör även en ställplats för både husbilar och husvagnar men denna kommer jag att skriva om i ett eget inlägg ...

Kommentarer