Turister i Karlstad

Jag upprepar, det finns hur mycket som helst att hitta på som turist i trakterna runt Karlstad. Och då hann vi inte med att gå till Mariebergsskogen, som nog kan anses som ett "måste" för barnfamiljen. Istället tog vi en tur med båtbussen för att få se staden från kanalerna. Väldigt trevligt!

Båtbussarna har många olika sträckningar (bland annat till Mariebergsskogen!) och det går att hoppa på vid vår camping, Bomstadbaden. Men vi tog bilen in till stan och klev på vid Almtorget. Och just där fick vi dagens "lilla extra" upplevelse, efter båtturen.

I kvarteret Almen ligger några av Karlstads äldsta hus eftersom de klarade sig från den stora branden som ödelade nästan hela staden 1865. Det ligger ett museum i ett av husen där en evakueringslägenhet är inredd och killen som visar lägenheten tar verkligen sitt sommarjobb på allvar. Han berättade med liv och lust om hur Karlstad såg ut förr, om branden och om hur man löste bostäder för stadens då 5 000 invånare. Riktigt roligt att lyssna!

När vi sedan besökte presentbutiken i huset bredvid fick vi reda på ännu mer då den äldre affärsinnehavaren hade väldigt mycket att berätta, både om staden och sina varor. Jag älskar att möta människor som brinner för sitt jobb!

Kommentarer