måndag 20 juli 2015

Tomatsås på färska tomater

Nu finns gott om färska svenska tomater. Här kommer receptet på en enkel och god tomatsås som utan problem lagas på gaslåga. Servera med pasta och valfri ost (parmesan, feta, gorgonzola eller chevre). Den som vill toppar med klippt salami, pinjenötter och ruccola. Eller goda oliver ...

Rätten kan göras enkel eller lyxig, helt efter egen smak.

5 tomater
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
0,5 dl olivolja
2 msk vitvinsvinäger
0,5 msk rosmarin
Salt, peppar och socker

Skär tomaterna i klyftor. Skala och finhacka löken och vitlöken. Lägg alla ingredienserna till tomatsåsen i en kastrull. Koka ihop till en sås, puttra på svag värme ca 10-15 minuter. Smaksätt med salt, peppar och en nypa socker.

Räcker till 3-4 personer, beroende på tillbehör.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar