onsdag 1 maj 2013

Laxpasta

En av våra bästa snabbrätter, både i husvagnen och hemma, är Laxpasta. Receptet har jag fått från våra husvagnskompisar. I deras familj använder de gravad lax i rätten, men vi föredrar ugnsbakad lax. Och i ärlighetens namn väljer kidsen att äta laxen och pastan var för sig, utan sås!

Laxpasta, 4 portioner

3-4 laxfiléer
1 burk lättcremefraiche
1 citron
1 dillruska eller frusen dill
salt, peppar - gärna citronpeppar
pasta

Salta och peppra laxfiléerna och stek dem i ugnen. Eftersom det är svårt att ange exakta tider och grader för gasolugnen får jag säga ca 10 minuter i vanlig ugn på 175-200 grader. Koka pastan. Pressa citronen och blanda citronsaften med cremefraiche i en kastrull. Salta och peppra efter smak och värm såsen. När pastan och laxen är klara, bryt laxen i bitar och blanda med pastan. Häll över såsen och strö rikligt med dill över och rör om. Dags att äta!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar