Svenska folkets semesterfavorit

Färska siffror från SCB visar att campingsemestern fortfarande är svenska folkets semesterfavorit - även om det regnade mycket förra sommaren! Antalet gästnätter på svenska campingplatser år 2012 var 14 miljoner och under sommarmånaderna juni-augusti toppade campingplatserna boendeligan med 46 procent av gästnätterna. Den trend som syns tydligast i statistiken är att allt fler av campinggästerna bor i husbil och stuga. Även om husvagnen än så länge är ohotad på campingarna med sju av tio gästnätter.

När vi var i Varberg förra helgen slogs vi faktiskt av att det var så många husbilar på campingen. Men jag tror att det beror på att husbilsägarna är snabbare ut på säsongen. En husvagn ställs ofta undan för vinterförvaring medan husbilen står kvar hemmavid. Det är min teori. Dessutom syntes husbilarna väldigt tydligt på campingen eftersom de var få ekipage totalt (om man bortser från "säsongarna" som enbart är husvagnar!).

Jag tycker att det är svårt att jämföra husbil och husvagn. Även om man övernattar på samma campingar är det olika sätt att semestra på och det passar olika familjer. För oss passar husvagnen finemang eftersom vi gärna "landar" några dagar på samma plats och använder bilen för utflykter i närområdet.

Här kan du läsa pressmeddelandet som SCR Svenska Camping skickade ut efter SCB:s rapport.

I dagens pappersupplaga av GP finns en artikel på ämnet där de intervjuar Lars Isacson som är SCR:s vd, men tyvärr finns inte hela intervjun på nätet. I GP:s nätupplaga finns endast en kortare artikel som fokuserar på att antalet tältare minskade förra året.Kommentarer