Våra husvagnar

Vår första husvagn var en Adria 502, barnkammarmodell med våningssäng bak och nedbäddbar sittgrupp längst fram. Det fanns även en liten sittgrupp på mitten som var väldigt användbar eftersom barnen ofta satt där och pysslade med sina saker. Den här vagnen var verkligen en perfekt instegsmodell för en familj på fyra personer. När vi köpte den visste vi inte alls om campinglivet var något för oss. Själv är jag uppvuxen i segelbåt och både maken och jag har tidigare haft egna båtar på var sitt håll. 

Det föll så väl ut att vi efter fem år med Adrian slog på stort och köpte en ny Cabby 650 F2C Family. Den här husvagnen hade fasta bäddar för hela familjen och den var som ett palats med stort kylskåp, spis med ugn, oändligt många skåp och förvaringsutrymmen och den var dessutom toppad med gott om smakfull belysning. Cabbyn var en vintervagn och vi trodde att vi skulle använda den även till vintercamping, men det blev aldrig så. 

På dagen åtta år efter att vi hämtat Cabbyn, så hämtade vi hem en ny Knaus Südwind 500 UF. Eftersom sonen inte är så noga med att campa längre, ville vi byta till en mindre och därmed smidigare vagn. Om vi bäddar ner sittgruppen så har vi fyra bäddar, men numera kommer vi oftast att vara två eller tre personer när vi är ute. Knausen är superfin! Den har massor av ljusinsläpp, vilket faktiskt får den att uppfattas som betydligt större än den är. Men i trafiken känns den precis så smidig som vi önskat. Nu är det dags för en nytt kapitel i vår husvagnsbok. 

Bilder på Knausen:Bilder på Cabbyn:

Bilder på Adrian:

Kommentarer